HORNÝ ZEMPLÍN

HORNÝ ZEMPLÍN

Logotyp odkazuje ako na históriu Horného Zemplína a jeho prírodné a kultúrne bohatstvo, tak aj na obrovský potenciál regiónu v budúcnosti. V logu sú zahrnuté štyri primárne prvky akými sú voda, príroda, história a kultúra.

HISTÓRIA
V pravej hornej časti logotypu je znázornený drevený kostolík nad ktorým sa nesie obdĺžnik, respektíve akoby strecha, ktorá vizuálne chráni daný objekt. Tieto symboly spoločne znázorňujú prvok histórie, konkrétne chránené historické dedičstvo/pamiatky.

PRÍRODA
V ľavej hornej časti logotypu môžeme nájsť odkaz na prírodne dedičstvo. Konkrétne symbol v tvare písmena P (Poloniny), ktoré znázorňuje strom (Buk – bukové lesy).

VODA
V dolnej časti logotypu nájdeme prvok vody, ktorý je jedným z najväčších bohatstiev Horného Zemplína a preto dostal aj v samotnom logotype tak veľký priestor.

KULTÚRA
Odkaz na posledný prvok, ktorým je kultúra nájdete v samotnom farebnom prevedení logotypu. Spôsob zobrazenia farieb nadväzuje na pop-artovú kultúru, respektíve na nášho najslávnejšieho umelca Horného Zemplína – Andyho Warhola.

www.hornyzemplin.sk